Livet i Marseille

Heej! I höst åker jag iväg till Marseille för att göra min utlandstermin inom civilekonomprogrammet på SU! Så jag tänkte skriva lite allt möjligt i den här bloggen, så att ni där hemma kan följa mig i allt vad som händer här borta.

Lissabon!

Publicerad 2012-12-05 18:22:11 i Allmänt,

Bussen från Porto till Lissabon kom fram någongång innan 5 på fredag morgon, då var det dags att hitta en taxi för att komma till Olivias lägenhet. Taxi hittade vi, men taxin verkade inte hitta till Olivia så han släppte av oss ca 1 km från hennes gata, han sa att vi skulle gå in på en gränd och sen svänga höger... men där fanns inte hennes gata. Det var mindre roligt att springa runt i spöregn i en ny stad och vara helt vilse. Tillslut hittade vi några tjejer som var snälla och kollade upp gatan på deras mobil, så då äntligen hittade vi fram! Det blev i princip bara att säga hej och sen gick vi och la oss. Å gud va skönt att vi fick varsin riktig säng att sova i! Såå mycket skönare än den hårda loftsängen jag sover i annars. Lyx! 
 
När vi vaknade på fredagen blev det champagnefrukost och bakelse, för att fira Karolina som fyllde 25! 
 
 
Det regnade tyvärr på fredagen men det gjorde inte så mycket, vi gick runt i affärer och sen på kvällen hade Olivia bokat in oss på en vinprovning! Hittade inget vin som jag verkligen tyckte om men det var väldigt trevligt ändå att få prova olika portugisiska viner från olika regioner.
 
 
Sen på kvällen blev det förfest hos Olivia och sen utgång till ett av ställena som hon brukar gå till :)
 
 
På lördagen var det sol och fint väder så då blev det sightseeing! Åkte spårvagn runt i gamla stan och såg många fina utsiktsplatser. Efter det visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Då plötsligt kom en kille fram till oss och frågade om vi ville med på en sightseeing tur i en halvtimme i hans tuc tuc. varför inte tänkte vi, så vi hoppade på lite spontant :) Sjukt kul var det, och det såg nog lite roligt ut med tre blondiner som åkte runt i en tuc tuc...
 
På kvällen åt i sushibuffé, all you can eat and drink for 15 euros!
 
Resan avslutades med två barbesök på bargatan som Olivia brukar hänga på :) och vi provade på en  black vodka drink.
 
 
Sen var det dags att sova för att orka med den långa resan hem tillbaka till Marseille och 5 tentor....

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela