Livet i Marseille

Heej! I höst åker jag iväg till Marseille för att göra min utlandstermin inom civilekonomprogrammet på SU! Så jag tänkte skriva lite allt möjligt i den här bloggen, så att ni där hemma kan följa mig i allt vad som händer här borta.

Regn!

Publicerad 2012-10-31 15:50:32 i Allmänt,

Idag är det inte så roligt väder.. men det gör inte så mycket, för det är ganska mysigt att höra regnet utanför fönstret och sitta inne och kolla på playtv och film :)
 
Den vackra utsikten från mitt fönster..

Franska plugg!

Publicerad 2012-10-30 13:36:07 i Allmänt,

Har franska prov, både muntligt och skriftligt, nästa vecka, så jag sitter och försöker lära mig hela franska språket tills dess.. Vi har inte fått något att öva på, utan det kan komma vad som helst! Hoppas jag inte blir sämre iaf om jag pluggar lite, så jag håller på att gå igenom alla texter som vi har gjort hittills i klassen och äter lite vindruvor :)
 
Wish me luck!

LOV!

Publicerad 2012-10-25 21:31:38 i Allmänt,

Nu är det lov!!! :)
 
 
jag såg på facebook att folk har skrivit att det har snöat i Stockholm idag!? Är det verkligen sant? Känns så långt bort...!

Hanni helg!

Publicerad 2012-10-25 10:35:00 i Allmänt,

Nu har jag äntligen lite tid att skriva lite här! Har varit en helt fullproppad vecka, men nu är den snart över och imorgon är det lov!! ska bli hur härligt som helst.  Galet vad mycket grupparbeten och uppgifter man måste göra, till varje klass oxå! Hade franskaprov igår på subjonctif! hemskt!! eller jag känner att jag kan böja till subjonctif men när man ska skriva verben i egengjorda meningar blir det svårare... Hoppas läraren inte bedömer så mycket på det.. Hon kommer iaf få sig ett gott skratt när hon läser mina meningar... :)
 
Förra helgen var Hanni här och hälsade på! Helgen gick jättefort men vi hann med mycket ändå! Shopping, lite sevärdheter, goda middagar på restaurang och en festkväll!
 

direkt ut för lite lunch på "Baloo bar och restaurang" ;)
vid Notre Dame de la Garde
madrassen som Hanni ska sova på hämtas!
Calanques!
Skål!
'
 
 
 
 

Stress!

Publicerad 2012-10-18 22:57:00 i Allmänt,

Lite panik över hur mkt det är i skolan just nu! det är stora presentationer och uppgifter att göra till i princip varje lektion! Nästa vecka kommer bli sjukt stressande.... kan ju gå igenom schemat..
Business strategy - en individuell hemuppgift på typ en sida, vet inte riktigt om vad än....
European Competition Law - skriva en sammanfattning om Cassis de dijon, ett känt case tydligen...
Luxury goods marketing - börja på en uppsats som ska vara 50 sidor lång, + läsa några 100 sidor till nästa vecka.. vår lärare är ganska galen..
French Intermediate - prov på subjonctif.. ett tempus som vi inte ens har i svenska språket.. så det är väldigt svårt att förstå när man ska använda det eller inte...
European and International Marketing - där har vi börjat på vårt slutprojekt där vi ska "lansera" en produkt i ett europeiskt land och i ett land utanför, göra en reklamfilm och skriva en uppsats om det! några sidor måste vara klart tills nästa lektion...
Project Management - Utifrån problem som ett företag har ska man skapa ett projekt och lösa problemet!
 
aaah.. mycket i huvudet just nu.. hur ska man hinna med allt det här? det mesta verkar intressant och kul.. men kanske om varje kurs var 30 poäng...
 
jaja.. imorn kommer Hanni hit!! ska bli jättekul! Får se vad vi hittar på :) skönt att tänka på lite annat ett tag! så får man jobba hårt söndagkväll och hela måndagen!
 

Handlingsförlamad!

Publicerad 2012-10-15 12:46:24 i Allmänt,

Måste egentligen plugga, men sitter bara här och gör inget vettigt alls! Imorgon måste vi ha gjort en uppgift till European Competition law-klassen.. Läraren där brukar ge lite extra läxor om folk pratar i klassen, kollektiv bestraffning, som även vi som sitter tysta längst fram måste göra... Det blir som en ond cirkel.. för hon har lite svårt för att säga till folk, och det är helt sjukt vad (speciellt franska) studenter pratar. Och dom viskar inte, utan pratar högt! Väldigt respektlöst.. Så istället för att skicka ut de som pratar så blir läraren frustrerad och ger oss alla lite extra plugg.. men det är bara att göra!
Det som jag måste göra nu är iofs ganska enkelt, vi ska förklara vad "directive" och "regulation" är och förklara va de har gemensamt och vad som skiljer de åt... 
 
Idag ska vi oxå shoppa lite saker inför vårt event i Luxury goods marketing! Är lite orolig för hur det kommer sluta, för det känns som vi inte riktigt är färdiga med allt... 
 
I European & International Marketing så har vi TRE uppgifter/power point presentationer som ska vara klara till på torsdag.. 
 
De flesta kurserna är faktiskt ganska roliga, men det är synd att man har alla samtidigt, och att det är uppgifter inför varje lektion, för man hinner inte riktigt göra allt så bra som man vill.. det blir mest bara stressigt! Men får kämpa nu! För terminen är ju väldigt kort och det känns som den bara kommer flyga förbi! Snart är det höstlov också, vilket vi inte har på SU.
 
Uppskattar det svenska systemet lite mer nu då man oftast bara har en kurs i taget!
 
Back to work!

Helg!

Publicerad 2012-10-13 20:31:03 i Allmänt,

 
I torsdagskväll efter lektionerna så åkte vi till vapiano för att fira in att det är helg! det gjorde vi förra torsdagen oxå så det kanske kommer bli som en liten tradition.. vem vet!? :)
 
Igår gick vi runt på stan.. åt crepes och shoppa lite! köpte ett par ballerinor och ett par solglasögon!
I en av mina kurser, luxury goods marketing, så ska vi i grupper anordna ett event, vår grupp.. som är 12 personer.. kommer har en ceremoni för den nya 24 karat gold iphone 5 :) så det är mycket att planera och fixa inför det. Som tur är har vi två fransmän i gruppen så vi har lyckats fixa sponsorer, en vakt, ljudsystem å massa annat, vilket hade varit svårt om det bara hade varit utbytesstudenter! (En rolig kurs, men mycket arbete för ganska lite poäng!) Så idag var vi alla hemma hos en av dom, som bor här själv i ett sjukt stort hus, 4 våningar, städhjälp varje morgon..  Hade möte och han bjöd på hamburgare m.m.! Mycket trevligt!


 
 
 

Världens längsta dag!

Publicerad 2012-10-10 22:35:00 i Allmänt,

Då har man kommit hem från skolan där man har varit i 12 timmar idag!! 9 timmar lektion... det har blir mkt kaffe å sånt för att hålla sig pigg och vaken. Har varit mkt den här veckan så har inte hunnit skriva så mkt., så här kommer lite bilder i efterhand! har haft det ganska bra ändå om man tänker efter :)
 

powerwalk längs vattnet!


ganska härligt att kunna ligga på stranden och plugga i oktober!

Sonja & Karolina på metron påväg till en bar för att se matchen mellan PSG och Marseille!


Jag å Moa!

Put a smile on your face :)
 

Godnatt alla ni!

Lissabon!

Publicerad 2012-10-07 16:57:32 i Allmänt,

Nu är två pluggveckor avklarade, å det blir mer och mer plugg utanför skolan! På tisdag har vi ett quiz i European Competiion Law så måste plugga en del inför det :/ Sen har jag uppgifter att göra till franskan och business strategy! Men ikväll ska vii alla fall till en pub å kolla på fotbollsmatch! PSG vs. Olympique Marseille! Det ska bli kul, men vet inte riktigt om man vågar heja på Zlatan här i marseille då han tillhör "fel" lag.... Hade helst velat se matchen på riktigt, då den går här i marseille... men det blev inte så, men det ska bli kul ändå :)
 
Jag har oxå bokat biljetter till Lissabon för att hälsa på Olivia i slutet av november! Kommer bli grymt!

Road trip - day 2

Publicerad 2012-10-03 01:08:00 i Allmänt,

Några timmar senare kom vi fram till Monaco. Hittade lätt parkering! Sen utforska vi de mesta av lilla Monaco... gick runt i ganska många timmar! Såg mkt fint!
 

sjuka båtar! 3-4 våningar, jacuzzis å jag vet inte vad..
 
Vi kände att det skulle bli riktigt härligt att sätta sig på en restaurang å njuta av lite god mat efter det! Under tiden vi hade gått runt och kollat sevärdheter hade vi sett en jättemysig restaurang med utsikt över hamnen... så vi gick först tid, men oturligt nog var det lång väntetid så vi täntke att vi skulle leta upp en annan restaurang istället! Så vi började gå.. å vi gick och gick och gick, letade och letade! Gick runt i TVÅ timmar och letade efter en annan restaurang, bara vilken som helst! Men vi såg inte en enda!! Hur e det möjligt!? Jag förstår inte! Hittade iaf till slut en kiosk av nåt slag och köpte oss en cola var, satte oss på en stentrappa och funderade lite på vad vi skulle ta oss till... vi bestämde oss för att börja köra hemåt mot Marseille och stanna någonstans på vägen... Vi visste ju att det inte skulle bli nåt speciellt direkt då klockan redan var mycket... Nu var vi så hungriga att vad som helst skulle duga,äve  McDonalds!
 
Efter 7 mil såg vi en McDonalds!! Och vi såg att det fanns människor där oxå som åt, wohoo! Vi gick in.... och de hade precis dragit ner gallret framför köpdisken!! Vi kollade på klockan.. den var 22.01! Och dom hade stängt 22.00....... Kan man ha mer otur..? jag vet inte!! Så då köpte vi en sandwich på macken där..  det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss! Jaja, skönt att få ha ätit iaf!
 
Vi körde vidare hem och var framme i Marseille ungefär runt midnatt. Nu var det bara till att tanka upp hyrbilen å sen gå hem och lägga oss! Lång och härlig, händelserik dag.. med lite otur på kvällen bara..
 
Att hitta en bensinstation mitt  i natten var lite svårare än tänkt! Även här letade vi i två timmar! Frågade folk på vägen, de flesta bara rykte på axlarna! Sjukt att ingen vet var man kan hitta en bensinstation!! Två var det iaf som kunde "hjälpa" oss. Först hitta vi en bensinmack, men det var helt stängd, igenbommad! Sen hitta vi tillslut en till! Men då ska såklart inte touchscreenen där man ska klicka för att få börja tanka fungera! Den hade helt låst sig och ingenting fungerade!! Vad är oddsen för det!! Så klockan 2 på natten var nästan bensinen slut och vi gav upp letandet efter en bensinmack och åkte tillbaka med bilen otankad! :/ blev iaf inte så mkt extra att betala pga det.. men det visste vi ju inte när vi körde runt hela natten..
 
Japp det var andra halvan av resan! Minnesvärd :) men förutom allt detta oturliga så blev det en väldigt härlig liten road trip! :)

Road trip!

Publicerad 2012-10-01 00:20:27 i Allmänt,

Oh no! Hade skrivit värsta långa inlägget å sen försvann allt bara :/  typiskt!!
Jaja jag börjar väl om från början då.... Ja det har ju varit ganska tyst här på bloggen i några dagar, men det e bara för att johanna har varit här :) å vi har haft alldeles för fullt upp för att sitta vid datorn :P Sa hej då idag och det känns redan väldigt tomt här i mitt lilla rum.
 
I fredags hyrde vi bil och åkte tillsammans med karolina på en endags road trip! Målet var Monaco men vi åkte igenom några andra mysiga städer längs rivieran och stannade oxå för lunch å strandbesök i St Tropez!

The road trip begins! jag å karolina letandes efter hyrbilsstället vid St Charles här i Marseille!
 


Bilen hittad!



Hamnen i St Tropez!


Lunch!


Stannade på Nikki Beach och lyxade till det med en Bellini!

 
 
fotbad!
 
Sen bar det vidare mot Monaco! Där det senare på kvällen kändes som vi hade otur efter otur! Haha sjukt! Får berätta mer imorn för nu måste jag sova! Godnatt alla ni :)
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela