Livet i Marseille

Heej! I höst åker jag iväg till Marseille för att göra min utlandstermin inom civilekonomprogrammet på SU! Så jag tänkte skriva lite allt möjligt i den här bloggen, så att ni där hemma kan följa mig i allt vad som händer här borta.

På en buss nånstans i Portugal!

Publicerad 2012-11-30 03:38:07 i

Då är man i portugal! Härligt att va nere på jorden igen efter en hemskt turbulent flygtur.


Blir nog inte mkt sömn inatt.. Kommer fram kl 5 på morgonen till olivia! Om typ 2 h.. Sitter nu på en buss nånstans i ett regnigt portugal, mellan porto och lissabon. Suprised att de hade wifi på bussen ! Nej.. Ska väl försöka sova lite nu. Godnatt!

Gatan där jag bor!

Publicerad 2012-11-29 16:44:58 i Allmänt,

Ingången till Puget!
 
Hade sista lektionen idag, vi hade redovisning om vår energidryck och var inte alls förberedda pga olika anledningar... men vi kunde ju det mesta om produkten och sen med lite improvisation så gick det väldigt bra faktiskt! Läraren verkade gilla det och ställde inte en enda fråga till oss efteråt som han gjorde till alla andra grupper! Å sen fick vi bäst betyg av alla i klassen på midterm testet! wohoo!
 
Om 50 min börjar resan mot Lissabon!! Så jäkla typiskt att man blivit förkyld lagom till det :/ Får hoppas att det inte blir värre! Men har iaf lite tur om vi slipper all blåst här, ska tydligen bli storm! 
 

Sista dagen i skolan imorn!

Publicerad 2012-11-28 22:25:18 i Allmänt,

Ja imorn har jag min sista lektion här i Marseille! Känns både lite tråkigt att det är slut men också väldigt skönt att slippa gå på en 3 timmars lektion med baara en kvarts rast igen :) Idag hade vi vår presentation i Luxury goods marketing kursen oxå, eller om man ens kan kalla det en presentation då läraren inte ville höra nåt, ja, vill inte ens gå in på det där. Finns få personer som gör mig så irriterad!! Väldigt skönt att den kursen är färdig nu iaf! Bara tentorna kvar :/
 
Imorn åker jag och Karolina till Lissabon för att hälsa på Olivia! Ska bli sjukt kul :) Karolina fyller år när vi är där oxå så då blir det firande!

22 dagar kvar!

Publicerad 2012-11-26 18:54:42 i Allmänt,

Hela terminen har bara försvunnit iväg, om 22 dagar är jag hemma i sverige igen! Och på dom dagarna ska jag hinna med en weekend till portugal, de 4 sista lektionerna på Euromed, 2 presentationer, 5 tentor, julshopping och försöka hinna träffa alla här så mycket som möjligt !
 
Det finns ingen snö och det är fortfarande inte så kallt! Vilket iofs är skönt! Känns som september/oktober i Stockholm.. Men får ändå känslan av att julen snart e här! Marseille är julpyntat överallt på gatorna och i affärerna, och jag har till och med köpt en julgranskula.. det får bli mitt julpynt för i år.
 
 
Blir nog en tur till IKEA imorn oxå för att handla hem lite glögg och pepparkakor!

Isis reklam :)

Publicerad 2012-11-24 00:57:00 i Allmänt,

På European and International marketing så ska vi lansera en ny produkt och bland annat göra en reklamfilm....
Kort sagt, så har vi gjort en energidryck speciellt för  "hard working students and business women" som behöver snabb energi och vill ha nåt lite bättre än typ red bull, och som också är full med vitaminer och andra saker som är bra för kroppen. Skulle själv vilja ha en sån dryck faktiskt.
 
Här är vår underbara reklamfilm ! ;)
 
 
Haha..
 

lerigt golv men fungerande dusch!

Publicerad 2012-11-21 17:43:00 i Allmänt,

woohoo vaktmästaren har fixat min dusch, som det har varit halvt stopp i avloppet i sen jag kom hit!! Förut har jag max kunnat duscha i 5 minuter innan det blivit översvämning, men nu kan jag äntligen ta en långdusch :) lycklig nu även fast vaktmästaren verkar ha lerat ner hela badrumsgolvet!

Olivia är här!

Publicerad 2012-11-19 00:21:29 i Allmänt,


Trerätters på "ankrestaurangen!

Nästan rätt namn, Starbucks...
 
Imorn ska vi upp till notre dame och sen kanske åka till aix en provence!
Nu, sova! Godnatt!

Tentan i french intermediate!

Publicerad 2012-11-16 11:35:14 i Allmänt,

I onsdags hade jag som sagt min sista franskalektion... vi fick tillbaka våra tentor, sjukt nervös bara för att klara kursen, tills läraren säger att 60 % av betyget grundar sig på närvaron! Det betyder alltså att man kan få F på alla delar i tentan och ändå klara kursen!! yesss tänkte jag :) Tentan var extremt svår!! till och med de personer i klassen som ändå kan ta sig fram bra på franska och pratar helt ok, tyckte att det var svårt.
Först fick vi tillbaka hörförståelsen, som kändes som ett skämt när jag gjorde den, på en del satt jag bara och lyssnade, förstod inte vad dom sa, förstod inte frågorna som jag skulle svara på och även om jag förstod var det svårt att formulera sig på franska... så en sida lämnade jag (och flera andra) helt blank! På något sätt lyckades jag ändå skrapa ihop 8,3 poäng! av 20.....  på läsförståelse fick jag ändå 15,5 /20. helt sjukt! och skrivdelen 6,5 av 10! Svåårt var det men jag klarade mig! :)
 
Idag är jag ledig (som vanligt på fredagar!) men behöver ändå plugga massor. Tänkte gå ner till Starbucks med Karolina och Emelie och jobba på vårt Louis Vuitton projekt, där vi ska lansera deras nya parfym, göra en uppsats på drygt 50 sidor :/ Men sen ikväll blir det bio och middag med massa utbytesstudenter!
 
Imorn kommer Olivia hit (som gör sin utlandstermin i Lissabon) ! Ska bli sjukt kul :)
 
 

Sista franskalektionen!

Publicerad 2012-11-14 15:47:00 i Allmänt,

Nu ska jag åka till skolan för sista franskalektionen här i marseille! Ska få tillbaka tentan som vi gjorde förra lektionen... :/ hoppas på det bästa! Sen ska vi oxå hålla en presenation om sverige, pepparkakor och julmust! Alla ska ta med saker från sitt land så blir det knytis kan man säga :) blir nog gott!

Paris!

Publicerad 2012-11-14 14:39:12 i Allmänt,

Har haft en superhärlig helg i Paris!! Speciellt å träffa Johne och sen få ett litet break från plugget här i Marseille och bara tänka på annat ett tag :) Vi har gått flera mil tror jag, sett mycket som man borde se och ätit gott! det var ganska grått och det regnade lite med det gjorde inte så mkt!
 
Här kommer lite mysiga bilder :)
 
Triumfbågen

I Eiffeltornet!

I hissen påväg upp!
Notre Dame!
Eiffeltornet i höstregnet!

Vägen där vi bodde :)
Den svenska björnen vid Eiffeltornet

Svårt att få med allt när Johne e lång, jag e kort och när man vill ha med hela Eiffeltornet i bild :)
 

Bortrest :)

Publicerad 2012-11-12 16:45:52 i Allmänt,

Har varit i Paris i helgen!! så det är därför det har varit lite tomt! uppdaterar snart om allt som har hänt :)

Skyfall!

Publicerad 2012-11-06 23:19:00 i Allmänt,

I måndags var några av oss utbytesstudenter på bio och såg den nya James Bond filmen - Skyfall! Helt ok tycker jag :) Bioupplevelsen var också lite speciell, ingen disk där man kunde köpa cola och popcorn osv, jag som verkligen hade sett fram emot popcorn! Det är ju en del av upplevelsen, eller? Nej det kunde bara köpas i automater! Popcornen såg inte så lockande ut när de låg där i en liten platspåse i en godisautomat, sockrade dessutom! Inte heller är det bestämda platser på bion så alla står och köar 45 minuter innan filmen börjar, känns inte så effektivt! Men men vi lyckades få en hel rad med platser så vi alla fick sitta bredvid varandra iaf!
Men nu är lovet slut och idag började plugget igen! Back to work!
 
Från och med idag är det också bara 6 veckor kvar tills jag åker hem! hjälp vad tiden går fort, känns som jag precis började plugga här! Å innan det ska jag hinna med en weekend till Paris och till Lissabon! Längtar!
 
varje vecka så ska en ny grupp på Luxury kursen anordna ett event! Imorn ska vi åka till ett 5 stjärnigt hotell och där får vi se vad som händer. Ingen aning men det ska bli kul :)  Det som faktiskt är positivt här på Euromed är att man gör väldigt mycket praktiskt och kreativt, man gör en reklamfilm på riktigt, anordnar event på riktigt, anordnar ett projekt och löser ett problem "på riktigt" osv! Det kan man sakna lite ibland i Sverige där det mesta är teoretiskt.
 
Och sol och klarblå himmel har det varit idag bara så att ni vet :) känns inte verkligt att det är november som annars brukar vara grå, slaskig och mörk...
 
Nej nu ska jag sova och sen gå upp tidigt imorgon för att plugga inför ett prov i European Competition Law nästa vecka och öva lite franska inför proven imorn! Godnatt!
 
Bjuder på en bild från när jag var vid Notre Dame de la Garde för ett par veckor sedan...

En helg med föräldrarna på besök!

Publicerad 2012-11-04 16:35:08 i Allmänt,

Heej! Förlåt att det har varit lite tomt här ett tag, men det är bara för att mina föräldrar har varit här och hälsat på!
De kom i torsdags och åkte hem imorse, men vi har hunnit med en hel del! Det var roligt att turista lite igen, blir så lätt att man bara går till samma ställen om och om  igen när man har varit här ett tag, men nu fick jag se nya ställen!
 
I torsdags så hann vi med en trerättersmiddag på restauranggatan, väldigt typiskt att äta det här, då priset för tre rätter är samma eller billigare än en rätt... :)
 
I fredags åkte vi först upp till Notre Dame de la Garde vilket kändes som ett måste! Sen gick vi över till andra sidan hamnen och gick runt i gamla stan! Satte oss på ett uteställe och tog en "Cagole" som är en öl från Marseille. Sen gick vi vidare tillbaka mot hamnen, Vieux Port och åt Moules Frites! På kvällen gick vi till en jazzbar och åt lite tapas innan middagen, väldigt mysigt stället som jag verkligen kan rekommendera om man gillar sånna ställen!  (Hette "La caravelle", 34 quai du port). Sen blev det middag på Le Carbone som var helt ok :) Risotton såg inte så jätterolig ut bara, fast den var tydligen ganska god ändå...
 
På lördagen ville de se skolan, så vi åkte först dit och sen tog vi en buss 19 och 20 längs med vattnet och kom tillslut till en liten fiskeby, åt väldigt god lunch där på restaurant de la Grotte! Sen åkte vi hemåt igen,gick runt lite i affärer på shoppinggatan och sen hem för att vila lite innan middagen... Till middag blev det pizza, och jag fick vara med om något helt sjukt! Pizzan som jag beställde hade INGEN ost på!! (och jag äter ju inte det mer än nångång ibland på just pizza) blev väldigt chockad när den kom ut, men god var den :) Väldigt lyckad helg! Tur med vädret oxå!! Det enda som kändes lite tomt ibland var att Johanna inte va här samtidigt! men hon verkar ju ha det bra i Taiwan ;)
Stopp för en öl i gamla stan!
Utsikten från Notre Dame!
Vieux port!

Restaurant de la Grotte!
Restauranggatan!
Pizza utan ost! Ser inte så god ut, jag vet, men det va väldigt god faktiskt!
Avslutade resan med en Leffe och provsmakade en "Desperados", en drink som är väldigt vanlig här!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela